Pasirinkite norimą kalbą:

Alpinė šalvis su krapų padažu

Ingredientai: (6 užkandžių porcijoms arba 2-4 pagrindinio patiekalo porcijoms)

  • 1 išskrosta alpinė šalvis (~500 g, tiek svėrė 2 filė puselės)
  • Marinatui:
  • 400 ml balto vyno acto (ne daugiau kaip 6% stiprumo)
  • 2 v.š. druskos
  • 600 ml vandens
  • ½ a.š. grūstų baltųjų pipirų
  • 1 lauro lapas
  • 5 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 1 griežinėliais pjaustyta morka
  • Kelios krapų šakelės
  • Padažui:
  • ~ 150 ml majonezo
  • Puokštelė smulkintų karpų
  • Virtų bulvių (patiekiant)
  • Citrinos skiltelių (patiekiant)

Šviežią alpinę šalvį išskroskite, šaldytą – iš vakaro palikite lėtai atitirpti šaldytuve. Nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

Į gilų ir platų prikaistuvį sudėkite visus marinato ingredientus ir užvirkite. Sudėkite žuvį ir leiskite vėl užvirti. Sumažinkite ugnį iki pačios mažiausios, prikaistuvį uždenkite ir lėtai virkite 3 minutes. Tuomet nukaiskite ir leiskite žuvims atvėsti marinate.

Smulkintus krapus sumaišykite su majonezu ir paruoškite padažą.

Atvėsusias žuvis patiekite su majonezu, citrinos skiltelėmis ir virtomis karštomis bulvėmis. Jeigu norite, galite papuošti krapais.